TRAVEL

Dublin een stad van pubs and pints

wpid-20150821_160435.jpg

Ik tik dit blogje wanneer ik alweer een halve dag terug ben in Nederland! Gisteren laat in de middag zijn we weer thuis aangekomen van een ontzettend leuk weekend! Dublin, wat was je leuk! Voor iedereen die nog een keertje naar Dublin wil, ik zeg DOEN. Kijk je met me mee?

Voor mij was het nog een verrassing waar ik zou slapen in Dublin, mijn vriend had namelijk alles geregeld en wilde mij niks vertellen! Hoe lief ik ook kan kijken :p Ipv het gebruikelijke hotel-leven hebben we in Dublin anders geslapen. Ben jij al beken met het fenomeen Airbnb? Zo niet zal ik het even kort uitleggen. Airbnb verbind verhuurders met mensen die op zoek zijn naar een accomodatie. Zo kan dat een heel appartement zijn, een kamer of zoals Airbnb zelf zegt misschien wel een Iglo of kasteel. Zo kun je voor een betaalbare prijs op de meest fantastische plekken komen, en verblijf je eens ergens anders dan het gebruikelijke hotel.

Nu over mijn eigen ervaring, dit was voor mij de eerste keer, en we kwamen in een heel leuk huis terecht net buiten het centrum. Het huisje en de kamer waar wij verbleven hadden ontzettend veel karakter! We hadden gewoon onze eigen privacy. Dit heeft voor ons zeker wat extra ‘Dublin’ aan de beleving toegevoegd. Ik zal de foto’s laten spreken voor wat ze zijn πŸ˜‰ Let niet op de kwaliteit van de foto’s ik had nog 5 min, net voordat onze reis terug naar huis weer begon:p

Dublin

In Dublin zelf hebben we die middag eerst heerlijk geluncht in β€˜the Oval Office’ waar ik ging voor een groentesoepje met brood. Heerlijk! Het brood hier lijkt op een mengeling van cake en brood. Vullen doet het je in ieder geval!

wpid-20150821_152854.jpg

Na deze late lunch (15u) hebben we een beetje door Dublin gelopen en hebben we het trinity college bezocht. Een hele indrukwekkende universiteit, waar de universteiten van Nederland nog wel een puntje aan kunnen zuigen. Daarna werd het tijd voor een pint of beer. Nou die mogelijkheid heb je overal wel in Dublin. Dublin is een hele gezellige stad die heel erg compact aanvoelt, en bij iedere pub zit je eigenlijk ook wel goed. Qua eten en qua drinken, want het pubfood is lekker en niet eens duur.

Wat ook zeker nog het bezoeken waard is naast ‘the oval office’ Is ‘the palace’ een hele leuke pub met een hele uitgebreide whiskybar upstairs mocht je daar interesse in hebben. Je vind ook vaak live music in de pubs hier, en dat zorgt zeker voor de nodige sfeer.

Ik had mij voorgenomen om te gaan hardlopen in Dublin. Het enige moment dat ik daar echt tijd voor had was zaterdagmorgen, die morgen na die avond vol ‘pints of beer’. Dublin kent vele parken dus dat was heel makkelijk. Al ging het behoorlijk moeizaam! Hardlopen na een avondje bier drinken is niet aan mij besteed denk ik. Al hielden de zwanen op onderstaande foto wel gezelschap πŸ˜‰

wpid-20150822_102844_001.jpg

Dublin en Guinness

Dublin bezoeken zonder de Guinness store te bezoeken, is bijna ondenkbaar. Overal zie je Guinnes wel terug komen in de stad Dublin. Het bier dat Arthur Guinness heel wat jaren terug op de markt heeft gezet. Ik zeg zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier kom je te weten uit welke ingrediΓ«nten Guinness bestaat, hoe je deze het beste kunt drinken en hoe deze bijzondere smaak tot stand komt. Ik moet wel bekennen dat ik er helemaal niks aan vind, Guinness vind ik niet vies, maar lekker is ook een ander verhaal haha! Sorry Arthur. Vroeger werd Guinness trouwens aangeprezen voor zijn kwaliteiten tegen bijvoorbeeld uitputting en werd er beweerd dat je sterk werd van dit stout biertje. Wat spinazie is voor Poppeye is Guinness voor de Ieren.

wpid-20150822_142905.jpg

 

Daarnaast hebben we natuurlijk ook de St. Patricks cathedral bezocht en hebben daarnaast nog fietsen gehuurd bij Dublinbikes om de stad een beetje te verkennen op de fiets. Ik kan je zeggen dat het knap lastig kan zijn in het begin met al die linksrijders. Vooral als wij dit voor het eerst uitproberen in het spitsuur natuurlijk haha.

Ik vond Dublin een ontzettend leuke en sfeervolle stad! Ben jij er al eens geweest?

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer weten over de onderwerpen hardlopen, reizen en/of voeding? Meld je dan nu aan voor mijn nieuwsbrief.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply