RUNNING

Weer een hardloop training kunnen afvinken

duurloop

Vandaag stond er weer een hardloop training op het programma, ik ben nog steeds niet op het niveau waar ik eerst zat maar langzaam maar zeker kruipen we weer terug. Mijn runs plan ik in voor de hele week, dus toen ik vanochtend uit bed ging wist ik dat het tijd was.

Ken je dat? Soms kan je niet wachten om de deur uit te gaan, en soms.. soms is dat gewoon wat lastiger. Niet dat ik er deze keer wat moeite mee had, maar ik keek er toch een beetje tegenop. Ik heb allang gemerkt wanneer het in het koppie niet helemaal lekker zit, het hardlopen ook een stuk lastiger wordt. Maar dat terzijde, ik ben gegaan en de eerste 3km zoals gewoonlijk zijn voor mij de zwaarste. Misschien niet helemaal het juiste woord, misschien moet ik het gewoon ongemakkelijk noemen. Herkent iemand dit? Of ben ik weer eens een klein beetje anders dan de mainstream. Nouja ik ben er trots op dat ik niet zo makkelijk in een hokje te plaatsen ben.

Ik heb weer eens sinds lange tijd muziek in m’n oren gehad tijdens het hardlopen, de vorige keren liep ik mooi samen met een vriendinnetje, je praat wat en opeens zit je hardloop training er al weer op, of je komt ergens uit wat totaal niet de bedoeling was en dan worden er onverwachts nog enkelen km’s toegevoegd aan je run. Maar deze keer moest ik het alleen doen en muziek is voor mij dan echt wel een motivatie! Net als mijn hardloopschema doornemen in mijn hoofd, plannen wanneer en waar ik weer ga hardlopen, of wat ik ga eten! Maar we dwalen af! Ik was gebleven bij die eerste 3 kilometer. Daarna ging het een stuk beter, mijn loopritme gevonden, mee-blehrend op de muziek maakte ik mijn kilometers. Bewust een tempo gekozen dat ik lang kan volhouden.

Inmiddels was ik km 6 allang gepasseerd en liep ik ook inmiddels op een stuk wat voor mij niet bekend was. Mijn vriend stelde een mooi rondje voor om te lopen en dat zag er prima uit. Ik loop eigenlijk bijna nooit dezelfde route, ik hou er namelijk van nieuwe weggetjes te ontdekken. Zo kom je nog eens ergens! Bij km 8 of 9 ergens kreeg ik opeens last van mijn dikke teen. Loop je zo lekker gebeurt dat opeens! Nouja maar even gestopt, wat met m’n teen gefriemeld in mijn schoen, nog m’n voet een paar keer in de rondte gedraaid en eigenlijk vond ik dat het nu wel weer over moest zijn. Gelukkig was het dat ook en kon ik weer verder, inmiddels had ik ook al bijna mijn bidon leeg. Terwijl ik normaal toch niet zo’n drinker ben:p

Het ging eigenlijk nog wel allemaal prima! Kilometer 10 aangetikt en vanaf toen begonnen mijn benen wat zwaar aan te voelen. Ik had 12 kilometer op de planning staan, dus ik hoefde er nog maar 2, piece of cake! Alleen ik maakte bij de laatste meters weer eens de fout, mijn hardloophorloge te veel in de gaten te houden. Ken je dat wanneer je bijvoorbeeld op km-punt 11.23 bent je laatste meters gewoon ontzettend veel moeite kosten, puur omdat je de teller in de gaten houdt! Nou dat was ook bij mij het geval, de meters kropen voorbij. Uiteindelijk nog de 12.03 aangetikt en begonnen aan mijn cooling down.

Ik had mezelf al een heerlijk warm bad beloofd, en dat is ook precies wat ik ging doen toen ik thuis kwam! Lekker in bad met een boek even ontspannen en je beentjes wat rust geven. Daarna nog even mijn lunch bereid. Scrambled eggs met ui/ champignons/ tomaat en peterselie, ohja en Maggie! Key-ingrediënt! 😀

Tijdens mijn run ook maar gelijk even een sportband getest die ik toegestuurd gekregen heb. Maar daar horen jullie in een andere blogpost weer meer over 😉

Hebben jullie al kilometers gemaakt vandaag? OF heb je een welverdiende rustdag?

Ps Ik was niet snel genoeg met mijn telefoon, anders had de foto bovenaan dit bericht alle eenden op een stokje (stuk drijfhout) gehad. Helaas pindakaas. Ja ik ben me bewust dat de foto’s niet helemaal staan zoals ik ze graag had gehad, laten we het houden op een verstoorde verstandhouding tussen mij en mijn computer 😉 We werken momenteel hard aan onze relatie!

 

Wil je meer weten over de onderwerpen hardlopen, reizen en/of voeding? Meld je dan nu aan voor mijn nieuwsbrief.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply